100% compleet
PRO

€600.000

geïnvesteerd

Zonlease Kleine Zonnedaken T2

Via Zonlease Kleine Zonnedaken T2 investeer je in een portfolio van zonnedaken bij het MKB in Nederland.
Project voltooid
142 ZonneDelers

Zonlease Kleine Zonnedaken T2

Wo 08 Feb 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

ZONLEASE KLEINE ZONNEDAKEN T2 SUCCESVOL GEFINANCIERD

Dank aan alle investeerders voor het vertrouwen. Via Zonlease Kleine Zonnedaken investeer je in een portfolio van kleinschalige zonnedaken bij het MKB in Nederland. Wil je op de hoogte blijven bij de start van een nieuw project? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe investeerder op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de deelname van 149 investeerders in Zonlease Kleine Zonnedaken T2 zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 3.050 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance. 

OVER ZONLEASE KLEINE ZONNEDAKEN T2

Zonlease geeft ondernemers en dakeigenaren de mogelijkheid om eenvoudig financiering aan te trekken voor de realisatie van hun zonnedak. In 2021 is ZonnepanelenDelen gestart met Zonlease 1 B.V., een financial lease oplossing waarbij gebouweigenaren een vast bedrag per maand betalen voor hun systeem. Financiering is hierbij beschikbaar vanaf €50.000 en SDE++ subsidie voor grootverbuikers is verplicht. Het afgelopen jaar merkte Zonnepanelendelen dat er ook behoefte is aan financiering voor kleinere projecten. Dit zijn projecten met een kleinverbruikaansluiting zonder SDE++ subsidie, die gebruik maken van de salderingsregeling. Financiering voor deze projecten is beschikbaar vanaf €25.000.

“Zonlease kleine zonnedaken is opgericht, omdat blijkt dat er veel MKB-ondernemers willen besparen op hun energieverbruik en hun pand willen verduurzamen. Maar vaak daar niet direct over de financiële middelen beschikken om deze investering te doen. Door deze ondernemers een financiering aan te bieden voor hun zonne-energiesysteem helpen we de ondernemer én versnellen wij de energietransitie in Nederland.” - Martijn Krauwer, Manager Zonlease.

De pijplijn aan projecten vult zich snel. Op dit moment is er voor €328.030 aan leaseovereenkomsten getekend. Daarnaast staan er ±125 leads in de sales funnel van Zonlease 2 B.V. met een totaal volume van €12.259.293. Op basis van de te verwachten conversie resulteert dit in een totaal te verwachten financiering van €2.164.872.

Dit project:

  • Korte looptijd van 3 jaar
  • Jaarlijks 4,5% rente (netto)
  • PRO project: investeer vanaf €1.000
  • De eerste 10 investeerders met een investeringsbedrag vanaf €5.000 ontvangen een extra obligatie à €25 bij de uitgifte.
Collage projectpagina.jpg

HOE WERKT HET?

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je doet mee vanaf €1.000 tot €100.000
Jaarlijkse uitkering van netto 4,5% rente - geen jaarlijkse kosten.
Na de looptijd van 3 jaar ontvang je het investeringsbedrag terug.
WAAROM_02 project.png
Met de inleg gaat ZonLease 2 B.V. een financial lease overeenkomst aan met meerdere zonne-energieprojecten vanaf 25.000
De ZonLease-nemer betaalt een vast bedrag per maand voor de zonnepanelen.
Stroom wordt op locatie verbruikt of teruggeleverd aan het net volgens de salderingsregeling.
projectpagina1.png
Iedereen kan investeren in deze aanbieding
Al meer dan 10.000 ZonneDelers investeren in zonne-energie via ZonnepanelenDelen
Samen zorgen we voor meer zonnedaken in Nederland!

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan vanaf €1.000 investeren in Zonlease 2 B.V. Daarbij krijg jij jaarlijks een vast rendement van 4,5% en zorg je voor de benodigde versnelling van de transitie naar een duurzaam energiesysteem.

Geheel bovenaan kan het investeringsbedrag worden geselecteerd. Dat kan via een 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast.

Er zal voor nieuwe investeerders een korte investeerderstoets volgen. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden (bankoverschrijving is beschikbaar voor bedragen vanaf €10.000), dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt het minimale doelbedrag niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.