0% compleet
PRO

START BINNENKORT

Van €500.000 tot €1.000.000

Zonlease Kleine Zonnedaken

Investeer via Zonlease Kleine Zonnedaken in een portfolio van kleinschalige zonnedaken in Nederland.

Zonlease Kleine Zonnedaken

Start binnenkort

START BINNENKORT

Binnenkort start de financiering voor Zonlease Kleine Zonnedaken. Hierbij investeer je in een portfolio van kleinschalige zonnedaken in Nederland. Wil je op de hoogte worden gehouden als de projectdocumentatie beschikbaar is? Klik hieronder op de gele knop om binnen 1 minuut een vrijblijvende voorinschrijving te doen.

Dit project:

  • Senior obligatielening
  • Korte looptijd van 3 jaar
  • Jaarlijks 3,5% vaste rente (netto)
  • Eerste 20 investeerders krijgen een obligatie à 25 euro extra toegewezen bij de uitgifte.
  • PRO project: investeer vanaf €2.500

OVER ZONLEASE KLEINE ZONNEDAKEN

Zonlease geeft ondernemers en dakeigenaren de mogelijkheid om eenvoudig financiering aan te trekken voor de realisatie van hun zonnedak. In 2021 is ZonnepanelenDelen gestart met Zonlease 1 B.V., een financial lease oplossing waarbij gebouweigenaren een vast bedrag per maand betalen voor hun systeem. Financiering is hierbij beschikbaar vanaf €50.000 en SDE++ subsidie voor grootverbuikers is verplicht.

Het afgelopen jaar merkte Zonnepanelendelen dat er ook behoefte is aan financiering voor kleinere projecten. Dit zijn projecten met een kleinverbruikaansluiting zonder SDE++ subsidie, die gebruik maken van de salderingsregeling. Een financial lease oplossing voor deze projecten vanaf €30.000 wordt nu aangeboden via Zonlease 2 B.V.

Nadat voor Zonlease 1 B.V. succesvol financiering is aangetrokken voor 5 tranches van 1 miljoen euro, en er inmiddels een termsheet getekend is met een grootbank voor herfinanciering, wordt nu gestart met het aantrekken van een obligatielening voor Zonlease 2 B.V.

Het doel is om minimaal 500.000 euro op te halen, dit kan doorlopen tot maximaal 1 miljoen euro. Als dit hogere bedrag gehaald wordt, worden direct nog meer nieuwe zonnedaken gerealiseerd.

HOE WERKT HET?

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je doet mee vanaf €2.500 tot €100.000
Jaarlijkse uitkering van netto 3,5% rente - geen jaarlijkse kosten.
Na de looptijd van 3 jaar ontvang je het investeringsbedrag terug.
projectpagina1.png
Iedereen kan investeren in deze aanbieding
Senior obligatielening: dat betekent dat er geen achterstelling ten opzichte van andere vermogen verstrekkers is.
Samen zorgen we voor meer zonnedaken in Nederland!
WAAROM_02 project.png
Met de inleg gaat ZonLease 2 B.V. een financial lease overeenkomst aan met meerdere zonne-energieprojecten tussen de 25.000 – 200.000 euro.
De ZonLease-nemer betaalt een vast bedrag per maand voor de zonnepanelen.
Stroom wordt op locatie verbruikt of teruggeleverd aan het net volgens de salderingsregeling.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan vanaf €2.500 investeren in Zonlease 2 B.V. Daarbij krijg jij jaarlijks een vast rendement van 3,5% en zorg je voor de benodigde versnelling van de transitie naar een duurzaam energiesysteem.

Geheel bovenaan kan het investeringsbedrag worden geselecteerd. Dat kan via een 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast.

Er zal voor nieuwe investeerders een korte investeerderstoets volgen. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum en AFM document) komt bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.