100% compleet
ZONNEDELEN

€150.000

geïnvesteerd

26.516 zonnepanelen in Goor van Zonnepark Waterlanden

Project voltooid
216 ZonneDelers

Zonnepark Waterlanden

Di 05 Jan 2021

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos projecten waterlanden.jpg

Alle ZonneDelen verkocht!

Een mooi succes. De projectpartners zullen nu de volgende stappen zetten om project af te ronden en de monitoring online aan te sluiten op de persoonlijke portal van ZonnepanelenDelen.

Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

ZONNEPARK WATERLANDEN

Gemeente Hof van Twente heeft de ambitie om een grote stap te zetten op het gebied van duurzame energie. De gemeente heeft daarom circa 14 hectare beschikbaar gesteld om een zonnepark op te realiseren. Solarfields heeft de tender gewonnen en heeft de realisatie en exploitatie van het zonnepark op zich genomen. Het park grenst aan de wijk Heeckeren en bedrijventerrein Zenkeldamshoek. De duurzame energie die wordt opgewekt in het zonnepark wordt geleverd aan inwoners en bedrijven van gemeente Hof van Twente. De bouw van het zonnepark is afgerond en het zonnepark is in productie.

Het zonnepark is samen met de omgeving landschappelijk ingepast. Zo komt er een groene strook met verschillende soorten planten en bomen om het zonnepark heen. Daarnaast komt er een ‘buffer’ tussen het zonnepark en de woonwijk. Naast dat dit stuk land bijdraagt aan de landschappelijke inpassing van het zonnepark, kan het door lokale boeren worden gebruikt om hun schapen of koeien te laten grazen.

Het opwekken van duurzame energie doen wij uiteindelijk samen. Er is bewust gekozen om omwonenden bij het project te betrekken. Zij krijgen dan ook voorrang als het project open gaat. Door burgerparticipatie mogelijk te maken, krijgt iedereen de kans om te profiteren van zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere toekomst!

Voor Zonnepark Waterlanden geldt een maximaal investeringsbedrag van €5.000 per ZonneDeler.

PV-INSTALLATIE

Zonnepark Waterlanden biedt ruimte voor maar liefst 26.516 zonnepanelen en heeft een totaal vermogen van 10.412 kWp. In het eerste volledige productiejaar zal het PV-systeem naar verwachting 8.905.001 kWh zonnestroom produceren. Dat is genoeg duurzame energie voor het verbruik van ongeveer 3000 huishoudens!

overview waterlanden v2.png

HOE WERKT HET?

Waarom 1 - hoe werkt het
Burenvoordeel voor gemeente Hof van Twente
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 13,1 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengsten van deze duurzame energie
Het rendement kan oplopen tot wel 6,4%
Ieder jaar wordt een 1/15de deel van inleg afgelost
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Jaarlijks ontvang je ZonneRente
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
engie logo vierkant-2.png
Energieleverancier ENGIE is partner van het project en geeft je als ZonneDeler de mogelijkheid om naar hen over te stappen. Als klant van ENGIE is het rendement op je ZonneDeel hoger.

Overstappen naar ENGIE? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnepark, maar inwoners uit de gemeente Hof van Twente krijgen voorrang. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, AFM document en achterstellingsakte) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.

Zonnepark Waterlanden 2