59% compleet
PRO

€1.476.550

Van €2.500.000 tot €3.669.500

Vindo Solar Groeifinanciering T2

Ontwikkeling & financiering van zonne-energieprojecten in de EU. Jaarlijks vaste rente van 8%.
364 ZonneDelers
Nog 56 dagen

Vindo Solar Groeifinanciering T2

Di 18 Jun 2024

INVESTEER NU IN VINDO SOLAR

Vindo Solar is een in Nederland gevestigd familiebedrijf dat actief is als installateur en ontwikkelaar van zonne-energieprojecten door heel Europa. Zo heeft Vindo Solar onder andere de installatie verzorgd van zonne-energieproject Solar C dat is gerealiseerd na een succesvolle crowdfundingcampagne op ZonnepanelenDelen in 2017.

Nu haalt Vindo Solar zelf financiering op via ZonnepanelenDelen door de uitgifte van obligaties. Hiermee kan Vindo Solar de pijplijn aan zonne-energieprojecten uitbreiden en de Europese energietransitie verder versnellen. In de eerste tranche is succesvol 1,31 miljoen opgehaald. Voor de tweede tranche is het doelbedrag 2.500.000 euro. In totaal wordt beoogd om 4.980.000 miljoen euro aan obligaties uit te geven.

Belangrijkste kenmerken van deze aanbieding:

  • Jaarlijks 8% rente per jaar (netto)
  • Korte looptijd van 3 jaar
  • Senior obligatielening (er is geen achterstelling t.o.v. andere vreemd vermogen verstrekker)
  • Verpanding van aandelen en project(rechten) als zekerheid. Bekijk ons blog artikel over de zekerheden voor de obligatiehouders van Vindo Solar
  • PRO project: investeer vanaf €250

Update 18 juli: Vindo Solar heeft besloten de openstellingsperiode te verlengen t/m 15 september. De 355 investeerders die al geïnvesteerd hebben in Vindo Solar T2 hebben hier een update over ontvangen.

TOELICHTING OBLIGATIELENING IN WEBINAR

Mindaugas Jarusevicius (eigenaar Vindo Solar) vertelt in dit webinar meer over de achtergrond en toekomst plannen van Vindo Solar. Daarnaast worden enkele ingestuurde vragen beantwoord, zoals waarom Vindo Solar kiest voor de uitgifte van een obligatielening, of Vindo Solar naast zonne-energie ook kijkt naar batterijopslag, en of er genoeg vraag in Litouwen is naar zonnestroom projecten.

Het webinar is gehost door Sven Pluut, oprichter van ZonnepanelenDelen. Hij vertelt over de opzet van de obligatielening, de onderliggende zekerheden en het vernieuwde investeringsproces bij ZonnepanelenDelen. Bekijk het webinar hier terug:

OVER VINDO SOLAR

Vindo Solar is een in Nederland gevestigd familiebedrijf dat actief is als installateur en ontwikkelaar van zonne-energieprojecten door heel Europa. Mindaugas Jarusevicius richtte in 2008 zijn eerste zonne-energiebedrijf op in Litouwen. In 2016 nam hij Vindo Solar over, waarna hij naar Nederland verhuisde met zijn familie.

De afgelopen 12 jaar heeft Vindo Solar succesvol meer dan 80 projecten (samen goed voor 300 MW) aan zonne-energie projecten gerealiseerd voor een fors aantal gerenommeerde klanten in Nederland, België, Duitsland, Ierland, Italië, Polen en Litouwen, zoals Vattenfall en Hoogvliet.

Klanten vindo.png

DOEL VAN DE FINANCIERING

Door de obligatielening komt er financiering beschikbaar om de forse pijplijn aan zonne-energieprojecten verder te ontwikkelen en de Europese energietransitie verder te versnellen. Zo wordt er een portefeuille van 56MW aan zonne-energieprojecten in Litouwen ontwikkeld, wordt de financiering van een operationeel 4MW zonne-energieproject afgerond en wordt een deel van de lening als werkkapitaal aangewend in verband met de groeiende pijplijn van installatie-opdrachten.

De Litouwse zonne-energiemarkt biedt interessante kansen voor Nederlandse beleggers die op zoek zijn naar nieuwe investeringsmogelijkheden. In dit uitgebreide artikel gaan we in op de huidige marktomstandigheden, trends en de vooruitzichten van zonne-energie in Litouwen.

Vindo Zekerheden.jpg

INVESTEERDERSEVENT BIJ LITOUWSE AMBASSADE

Donderdag 13 juni heeft Vindo Solar het event ‘Green Bonds & Solar Power: Bridging Lithuania and the Netherlands’ georganiseerd. In Den haag, bij de ambassade van Litouwen, zijn presentaties gegeven door Invest Lithuania, Vindo Solar en ZonnepanelenDelen. Het was inspirerend om de impact van de afgelopen jaren van Vindo Solar te horen en het is fascinerend om te weten hoeveel potentieel Vindo Solar heeft om bij te dragen aan de Europese energietransitie.

SP9_03.jpg

HOE WERKT HET

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Onbeperkt investeren in zonne-energie
Jaarlijks ontvang je 8% rente uitgekeerd. Je betaalt als investeerder geen administratiekosten en andere bijkomende kosten
Na de korte looptijd van 3 jaar ontvang je het investeringsbedraf terug (bullet-aflossing).
icon franse zonne-energieprojecten.png
Je investeert vanaf €250. Er is geen maximum, je kunt onbeperkt investeren in de obligaties
Al 11.000 investeerders gingen je voor, zij investeren gemiddeld €4.000
Samen 'verzonnen' we Europa!

HOE KAN IK MEEDOEN?

Je kunt onbeperkt investeren in zonne-energie, er is geen maximum investeringsbedrag en investeren kan vanaf €250. Gemiddeld investeert men ongeveer €4.000 op ons platform. Daarbij krijg jij jaarlijks een vast rendement en zorg je voor de benodigde versnelling van de transitie naar een duurzaam energiesysteem

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het gewenste investeringsbedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen, daarvoor is een goedgekeurd account nodig. Neem contact met ons op via support@zonnepanelendelen.nl.

Voor niet-ervaren beleggers volgt een korte toelatingskennistest en een simulatie. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

In de volgende stap controleer je het inschrijfformulier. Daarna volgt de betaling, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Voor nieuwe investeerders wordt na het investeren om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt het minimale doelbedrag niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie komt bovenaan de projectpagina te staan onder het kopje 'documentatie'.

ACCOUNT GEREEDMAKEN VOOR INVESTERING

Nog geen account bij ZonnepanelenDelen? Registreer en maak je profiel compleet om te kunnen investeren. We hebben je persoonsgegevens nodig om het inschrijfformulier voor een investering aan te maken, daarnaast dienen wij te valideren dat je goed geïnformeerd investeert.

In je account kun je jouw investeerdersprofiel selecteren (ervaren, of niet-ervaren). Niet-ervaren beleggers dienen een toelatingskennistest, en simulatie te doorlopen. Je kunt ongeacht de uitslagen deelnemen. Niet-ervaren beleggers ontvangen daarnaast een bedenktermijn van vier dagen na hun investering. Als terugkerende investeerder zul je deze stappen soms ook moeten doorlopen voordat je opnieuw kunt investeren. Bekijk dit artikel voor meer informatie.


Vindo Solar - Mindaugus 1.jpeg