100% compleet
PRO

€1.031.000

geïnvesteerd

TPSolar T4

Ontwikkeling portfolio van 500MW aan zonneparken in Nederland. Dit is de laatste tranche van TPSolar Nederland B.V.
Project voltooid
236 ZonneDelers

TPSolar T4

Wo 22 Feb 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

TPSOLAR T4 SUCCESVOL

Bedankt aan alle investeerders voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe investeerder op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de deelname van 241 investeerders in TPSolar T4 zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 5.000 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance. 

OVER TPSOLAR

TPSolar is een Nederlands familiebedrijf met een grote ambitie: een steentje bijdragen aan de energietransitie in Nederland. Daarom ontwikkelen, financieren, bouwen en beheren zij grondgebonden zonneparken. Op een duurzame én ecologisch verantwoorde manier, en op alle mogelijk geschikte locaties, zoals voormalige stortplaatsen, niet uitgegeven industrieterreinen of (slechtere) landbouwgronden. De TP in TPSolar staat voor Total Projects, omdat zij hun zonneparken van A tot Z ontwikkelen. Zij blijven ook nadat een project gerealiseerd is betrokken, bijvoorbeeld in het beheer nadat het zonnepark gebouwd is.

Dit project:

  • Senior obligatielening
  • Jaarlijks 5% rente (netto)
  • Korte looptijd van 3 jaar
  • Laatste investeringsmogelijkheid TPSolar Nederland B.V.
  • PRO project: investeer vanaf €1.000

WEBINAR

Bij de vorige tranche heeft TPSolar toelichting gegeven op hun plannen met de obligatielening in een webinar onder leiding van Sven Pluut, directeur van ZonnepanelenDelen. Hierin vertelt TPSolar over hun geschiedenis, eerder gerealiseerde projecten en toekomstplannen. Daarnaast worden ook een aantal kijkers vragen beantwoord zoals waarom wordt gekozen voor een zuid-opstelling bij de zonneparken, wat het verdienmodel is van TPSolar, of ze naast zonneparken ook zonnedaken ontwikkelen, en wat de rolverdeling is tussen TPSolar en ZonnepanelenDelen. We hebben niet alle ingestuurde vragen kunnen behandelen. Bekijk onze blog voor die vragen en antwoorden.

VERSNEL DE ENERGIETRANSITIE EN INVESTEER MEE

Het realiseren van de zonneparken doet TPSolar niet alleen, maar altijd in nauwe samenwerking met landeigenaren, agrariërs, bewoners, gemeenten, provincies en energiecoöperaties. Inmiddels heeft TPSolar zes zonneparken ontwikkeld en gebouwd, namelijk in Uden, Dordrecht, Someren, twee in Lochem en het meest recent opgeleverde zonnepark in Zeewolde. Deze zonneparken wekken momenteel groene stroom op voor bijna 17.000 Nederlandse huishoudens. TPSolar is lid van branchevereniging Holland Solar, werkt bij al haar projecten volgens de Gedragscode Zon op land en is partner van Nederland Zoemt (actieplatform voor wilde bijen).

Dankzij haar gerealiseerde zonneparken, draagt TPSolar nu al haar steentje bij aan de Nederlandse energietransitie. Er moet alleen nog veel meer gebeuren. Recente geopolitieke ontwikkelingen maken de overgang naar duurzame energie nog urgenter. TPSolar staat op het punt om als bedrijf verder te groeien en staat in de startblokken voor het versneld realiseren van nog meer zonne-energieprojecten. Met behulp van deze lening kunnen we zonne-energieprojecten beter en sneller tot stand laten komen. Zo versnellen wij samen met Nederlandse investeerders de energietransitie in Nederland.

Bekijk hier de video die TPSolar heeft laten maken om zich voor te stellen:

DOEL VAN DE FINANCIERING

Het plan voor de komende jaren is om een portfolio van 500MW aan zonneparken verder door te ontwikkelen. Deze obligatielening stelt TPSolar Nederland B.V. in staat om een aantal hoge kosten die noodzakelijk zijn bij de verdere voorbereiding en ontwikkeling van hun projecten te financieren. Dit zijn onder andere kosten voor het verkrijgen van omgevingsvergunningen, reservering van de netaansluiting en het uitwerken van concept-engineering van de zonneparken. Door te investeren in TPSolar zorgt je dat er meer zonneparken in Nederland bijkomen. Help jij mee?

HOE WERKT HET?

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je doet mee vanaf €1.000, tot €100.000
Jaarlijkse vaste rente uitkering van 5% - geen jaarlijkse kosten.
Na de looptijd van 3 jaar ontvang je het investeringsbedrag terug.
WAAROM_02 project.png
TPSolar gebruikt de inleg voor de ontwikkeling van hun portfolio van 500MW aan zonneparken in Nederland.
Projecten met SDE++ subsidie van de Nederlandse overheid.
Duurzame én ecologisch verantwoorde zonneparken.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan investeren in TPSolar Nederland B.V. Je investeert vanaf €1.000. Daarbij krijg jij jaarlijks een vast rendement van 5% en zorg je voor de benodigde versnelling van de transitie naar een duurzaam energiesysteem.

Geheel bovenaan kan het investeringsbedrag worden geselecteerd. Dat kan via een 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog het limiet dan alvast.

Er zal voor nieuwe investeerders een korte investeerderstoets volgen. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.