100% compleet
ZONNEDELEN

€300.800

geïnvesteerd

11.880 zonnepanelen in Tegelen van Zonnepark Tegelen

Project voltooid
254 ZonneDelers

Zonnepark Tegelen

Vr 31 Mrt 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos Tegelen.jpg

ZONNEPARK TEGELEN SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe investeerder op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de deelname van 259 investeerders in Zonnepark Tegelen zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 6.000 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance. 


OVER ZONNEPARK TEGELEN

De initiatiefnemers van Zonnepark Tegelen zijn GreenIPP, het Deense bedrijf Obton en het Limburgse Energie Fonds (LEF). Het zonnepark is al gebouwd en produceert zonne-energie.

Samen met de energiecoöperatie Samenstroom Venlo is afgesproken dat leden en omwonenden (postcodes: 5932, 5931, 5912, 5915, 5935) met voorrang kunnen participeren in het zonnepark. Zij vinden het van belang dat het zonnepark voldoende participatie in de directe omgeving heeft, naast aandacht voor de landschappelijke inpassing. Samenstroom speelt een actieve rol in het organiseren van de lokale financiële participatie in duurzame energieprojecten met een aantoonbare lokale binding. Je kunt hier de website bekijken en lid worden van Samenstroom.

Speciaal bij dit project:

  • Verwacht rendement van 4,5% per jaar (IRR)
  • Geen bouwrisico: project produceert al zonne-energie
  • In samenwerking met Greenchoice
Tegelen bijgewerkt.jpg

De weilanden onder en rond de zonnepanelen worden duurzaam beheerd door grazende schapen van een lokale schaapherder. Door de weilanden op deze manier te beheren, wordt er een ecologische meerwaarde bereikt. Daarnaast wordt het gras ingezaaid met een bijvriendelijk kruiden- en bloemenmengsel.

schaapjes bijgeknipt .jpg

PV-INSTALLATIE

Zonnepark Tegelen bestaat uit 11.880 zonnepanelen en heeft een totaal geïnstalleerd vermogen van bijna 4,4 MWp. De zonnepanelen leveren jaarlijks naar verwachting 4.268.989 kWh op. Dat is genoeg stroom voor het energieverbruik van meer dan 1.500 huishoudens!

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Iedereen kan meedoen in het zonnepark, omwonenden krijgen voorrang bij de uitgifte.
Met jouw investering zorg je voor meer zonne-energie in Nederland
Live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDelen
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Jij ontvangt jaarlijks een duurzame rente
Je kunt al meedoen vanaf €25,- tot €50.000,-
Ieder jaar wordt een 1/13e deel van inleg afgelost
Greenchoice vierkant.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening met walletstructuur van betalingspartner MangoPay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'. Doe een vrijblijvende voorinschrijving en we brengen je op de hoogte als het project start.