100% compleet

7080 zonnepanelen in Gendringen van Zonnepark 't Oerlegoed

€ 283.125,00 van € 283.000,00
284 ZonneDelers
Project voltooid
7080 zonnepanelen in Gendringen van Zonnepark 't Oerlegoed

Zonnepark 't Oerlegoed

Wo 15 Jan 2020

logo's wijn gc wu.png

Succes!

Zonnepark 't Oerlegoed zal gerealiseerd gaan worden!

Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele balk en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

Zonnepark visualisatie oerlegoed - klein.jpg

In de Gelderse Achterhoek tussen de dorpen Gendringen en Netterden ligt wijngaard ‘t Oerlegoed. ‘t Oerlegoed is een van de twee wijngaarden van Wijngoed Montferland, de 2e wijngaard Kasteel Huis Bergh ligt in ‘s-Heerenberg. ‘t Oerlegoed beschikt over een wijnmakerij met een sfeervolle wijnkelder. Met 4 hectare wijngaarden worden jaarlijks verschillende kwaliteitswijnen gebotteld. De ijzerrijke bodem ( oer= ijzerhoudende grond) maakt dat de wijnen een perfecte kwaliteit behalen en meerdere malen in zowel binnen- en buitenland bekroond zijn.

Belangrijk kenmerk van ons bedrijf is het streven naar duurzaamheid en het energieneutraal zijn. Middels de totstandkoming van dit zonnepark en het meedoen aan de energietransitie kunnen we onze doelstellingen verwezenlijken.

25 jaar geleden maakten de Familie Masselink de switch van varkenshouderij naar wijnbouw. De oude stallen slopen en een nieuwe bestemming vinden voor de bouwkavel van 1,7 hectare bleek lastig. Nu zullen er 7.080 zonnepanelen geplaatst worden. Zo wordt leegstand voorkomen en het vrije erf benut voor het opwekken van schone, duurzame zonne-energie.

Door een deel van het investeringsbedrag middels burgerparticipatie op te halen, geeft familie Masselink iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan de energierevolutie. Ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen, kunnen zo profiteren van de zonne-energie die in het park zal worden opgewekt. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere toekomst!

Overview Zonnepark Oerlegoed.png

PV-INSTALLATIE

Bij Zonnepark t' Oerlegoed kunnen ruim 7.080 zonnepanelen geplaatst worden. Het volledige PV-systeem zal een vermogen van 2.195 kWp hebben en jaarlijks ruim 1.800.000 kWh opwekken. Het zonnepark gaat zo duurzame energie leveren voor circa 600 huishoudens!

HOE WERKT HET?

part1 oerlegoed.png
part2 oerlegoed.png
part3 oerlegoed.png
Schermafbeelding 2019-10-02 om 14.32.28.png

Overstappen naar Greenchoice? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie komt bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie' te staan.

't oerlegoed - eigenaren Leon en Magda Masselink.png
INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.