0% compleet

90636 zonnepanelen in Hoogezand van Zonnepark Molenwaard

€ 0,00 van € 150.000,00
0 ZonneDelers
Start over 2 weken, 1 dag
90636 zonnepanelen in Hoogezand van Zonnepark Molenwaard

Zonnepark Molenwaard

Wo 12 Feb 2020

logo's solarfields Engie.png

Het project begint binnenkort. Vrijblijvend voorinschrijven om bij start op de hoogte gesteld te worden? Klik op de gele balk en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

Speciaal bij dit project:

  • Extra 'burenvoordeel' over de eerste € 500,- aan investeringen
  • We verloten 10 ZonneDelen onder de voorinschrijvers

In samenwerking met omwonenden, de gemeente en LAOS Landschapsarchitectuur heeft Solarfields dit prachtige zonnepark ontwikkeld. Tijdens bijeenkomsten is samen met omwonenden voor elke rand een landschappelijke inrichting ontworpen die voldoet aan de wensen van de omwonenden die er het dichtst bij wonen. Het zonnepark beslaat een oppervlakte van 35 hectare, waarvan ongeveer 7 hectare wordt ingericht met onder andere nieuwe watergangen en grondwallen met beplanting.

Er is bewust gekozen om omwonenden bij het project te betrekken. Zij krijgen dan ook voorrang als het project open gaat. Door burgerparticipatie mogelijk te maken, krijgt iedereen de kans om te profiteren van zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere toekomst!

PV-INSTALLATIE

Bij Zonnepark Molenwaard kunnen ruim 90.000 zonnepanelen geplaatst worden. Het volledige PV-systeem zal een vermogen van 38 MWp hebben en jaarlijks gemiddeld 37.000.000 kWh opwekken. Het zonnepark gaat zo duurzame energie leveren voor circa 10.000 huishoudens!

Het park in aanbouw

Zonnepark Molenwaard wordt op dit moment gerealiseerd in de gemeente Midden-Groningen. De bouw gaat voortvarend. De verwachting is dat het zonnepark begin 2020 stroom levert aan zo’n 10.000 huishoudens. Hiermee levert het een goede bijdrage aan de energiedoelstellingen van Nederland.

Groene bufferzone

Rondom het zonnepark is 7 hectare aan groene zone ingericht. Dit is in goed vooroverleg met de directe omgeving gedaan. Er zijn hiervoor onder andere nieuwe watergangen en grondwallen met beplanting aangelegd, waardoor het gebied een ecologische meerwaarde krijgt.

HOE WERKT HET?

Schermafbeelding 2019-07-30 om 15.11.16.png
Schermafbeelding 2019-07-30 om 15.11.40.png
Schermafbeelding 2019-07-30 om 15.11.49.png

Overstappen naar Engie? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie komt bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie' te staan.