100% compleet
ZONNEDELEN

€700.000

geïnvesteerd

25.920 zonnepanelen in Lierop van Zonnepark Lungendonk TPSolar

Project voltooid
571 ZonneDelers

Zonnepark Lungendonk TPSolar

Vr 23 Jul 2021

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos projectenlungendonk tp solar.jpg

ZONNEPARK LUNGENDONK TP SOLAR SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers in dit project. De bouwfase is afgerond en het zonnepark produceert nu zonne-energie. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

OVER ZONNEPARK LUNGENDONK TP SOLAR

Gemeente Someren heeft een omgevingsvergunning verleend aan TPSolar voor een zonnepark op een perceel aan de Lungendonk in Lierop.

bouwbord.jpeg

LANDSCHAPPELIJKE INRICHTING

Het beleid van gemeente Someren vraagt om minimaal 10% van het perceel in te zetten voor landschappelijke inpassing. In dit zonnepark wordt ruim 23% van het totale perceel groen ingericht. Daarbij ligt de focus op de westzijde, waar een brede, natuurlijke groenbuffer wordt ingericht tussen de straat en de woningen aan de overzijde en het zonnepark. Daarnaast komt er een bloemrijke strook die midden over het terrein loopt van oost naar west, en bloemrijk grasland rondom. In die stroken worden meerdere grote bijenhotels geplaatst. In totaal is de groenoppervlakte bijna 2,5 hectare.

Ter illustratie, een bijenhotel bij een ander project van TP Solar, Zonnepark Transberg:

Zonnepark met bijenhotel en schapen.jpg

PV-INSTALLATIE

Zonnepark Lungendonk TP Solar biedt ruimte voor 25.920 zonnepanelen en heeft een totaal vermogen van 12 MWp. Het zonnepark zal naar verwachting jaarlijks genoeg stroom opwekken om 3.300 huishoudens van duurzame energie te voorzien.

overzichtlungendonktpsolar.jpg

HOE WERKT HET?

Waarom 1 - hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in het zonnepark!
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 9,1 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengsten van deze duurzame energie
Gemiddeld rendement van 3,5%. Dit kan oplopen tot 6,1% voor Greenchoice klanten
Ieder jaar wordt een 1/15de deel van inleg afgelost
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Jaarlijks ontvang je ZonneRente
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en geeft je als ZonneDeler een ZonCadeau t.w.v. €50 als je naar het Zonvoordeel contract overstapt. Greenchoice verhoogt daarnaast het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Komt je totale investering boven de 1.000,- euro, dan wordt na het investeren om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, AFM document en achterstellingsovereenkomst) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.