100% compleet
OBLIGATIES

€71.575

geïnvesteerd

60.453 zonnepanelen in Overdinkel van Zonnepark Losser

Project voltooid
22 ZonneDelers

Zonnepark Losser

Vr 07 Okt 2022

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

ZONNEPARK LOSSER SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

OVER ZONNEPARK LOSSER

De projectlocatie aan de Drielandweg in Overdinkel heeft een oppervlakte van ongeveer 21 hectare. Hiervan is zo'n 19 hectare gebruikt voor het zonnepark. Het resterende deel is ingezet om het zonnepark in te passen in de omgeving. Februari 2021 is gestart met de bouw van het zonnepark en in november 2021 is het zonnepark aangesloten op het energienetwerk.

Ongeveer 1,4 hectare is besteed aan de aanleg van een kruidenzone met bloemrijk grasland, wat de ecologie in de omgeving ten goede zal komen. Ook zijn nieuwe planten, bomen, struiken aangeplant. Bij het Drielandenpunt is een uitkijkheuvel, zitbanken en een rustpunt voor fietsers met oplaadmogelijkheid voor e-bikes aangelegd. Verder zijn er wildcorridors, waardoor het zonnepark de beweging van de dieren in de omgeving niet zal belemmeren.

Het zonnepark is ontwikkeld door Kronos Solar, een toonaangevende internationale ontwikkelaar van zonneparken met ruim 12 jaar ervaring in binnen en buitenland. Kronos Solar focust zich voor 100% op grondgebonden zonneparken en zijn daarmee specialisten op dat vlak. In Nederland hebben zij op dit moment 17 vergunde projecten, waarvan er inmiddels 6 zijn gerealiseerd. Met deze zonneparken wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verduurzaming van Nederland.

Dit project:

  • Gemiddelde rente van 4% (IRR)
  • Looptijd van 10 jaar
  • Exclusief voor inwoners en ondernemers/bedrijven van gemeente Losser

GESLAAGDE INFORMATIE AVOND

Op 27 september is er een geslaagde informatie avond gehouden met veel bezoek en veel vragen. Dank daarvoor! Zie onderstaand de presentatie en de uitwerking van de vragen en antwoorden van die avond.

Presentatie Informatie avond Zonnepark Losser 27-9
Vragen en antwoorden Kronos informatie avond Zonnepark Losser

Informatie avond Zonnepark Losser - Kronos participatie mogelijkheid via ZonnepanelenDelen.png

PV-INSTALLATIE

Zonnepark Losser bestaat uit 60.453 zonnepanelen en heeft een vermogen van 26,901 MWp. De zonnepanelen wekken naar verwachting jaarlijks 24.480.442 kWh zonnestroom op. Dat is genoeg voor het energieverbruik van meer dan 8.700 huishoudens.

overzicht losser v3.jpg

HOE WERKT HET?

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Gemiddelde rente van 4% over looptijd (IRR)
Looptijd 10 jaar
Lineaire aflossing: Ieder jaar wordt 1/10de deel van inleg afgelost
WAAROM_02 project.png
Je doet al mee vanaf 25 euro
Exclusief voor inwoners en ondernemers/bedrijven in de Gemeente Losser
Met een investering via ZonnepanelenDelen draag je ook bij aan betere huisvesting voor bijen
engie logo vierkant-2.png
Energieleverancier ENGIE is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van ENGIE voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie.

Voor nieuwe investeerders: Je kunt je nu direct al aanmelden om een account te maken.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening met walletstructuur van betalingspartner MangoPay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (Informatiebrochure, Informatie Memorandum, Achterstellingsakte en AFM document) staan bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.