100% compleet
ZONNEDELEN

€188.475

geïnvesteerd

2.134 zonnepanelen in Almere van Iederzon Kruidenwijk

Project voltooid
244 ZonneDelers

Iederzon Kruidenwijk

Do 15 Jun 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

IEDERZON KRUIDENWIJK SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe investeerder op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de deelname van 248 investeerders in Iederzon Kruidenwijk zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 3.050 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance. 

OVER IEDERZON

Investeer in de 2.134 zonnepanelen van Iederzon Kruidenwijk. Dit project is de twaalfde tranche van Iederzon Nederland B.V. Voor deze tranche worden zonnepanelen geplaatst op meerdere woongebouwen in Almere en Nieuw-Vennep.

Huurders hebben vaak geen mogelijkheid om van zonne-energie te profiteren. Ze kunnen zelf geen zonnepanelen plaatsten, waardoor ze geen deel uit kunnen maken van de energietransitie, die financiële voordelen biedt. De Iederzon projecten bieden een oplossing: woningcorporatie Ymere stelt daken van sociale huurwoningen beschikbaar voor zonnepanelen, wat veel voordelen oplevert: er wordt meer duurzame energie opgewekt, huurders krijgen een lagere energierekening en investeerders kunnen een duurzaam rendement maken. Zo kan iedereen profiteren van de (financiële) voordelen van de energietransitie.

Investeer vanaf nu in de ZonneDelen van Iederzon Kruidenwijk en zorg voor meer zonnepanelen op de daken van (sociale) huurwoningen.

Speciaal bij dit project:

  • Zonnepanelen voor daken van (sociale) huurwoningen
  • Verwacht rendement van 4,5% per jaar (IRR)
  • Looptijd van 15 jaar
  • Eerste Iederzon project met lineaire aflossing
Untitled design (2).png

Bas van Westerloo is één van de huurders van Ymere die al profiteert van zonnepanelen van Iederzon via een eerder uitgegeven tranche.

"Ik werk in de IT. Ik heb overal computers staan die draaien, servers, dat soort dingen. Ook staat het hier met kerst gloeiend van versiering. Dus ja, dat trekt nogal wat stroom. Wij hebben een stroomgebruik dat meer dan vijf keer zo hoog is als een ander huishouden. Zeker om te bezuinigen schelen zonnepanelen dan al flink. Ik werk heel veel thuis, overdag heb ik er echt super veel aan."

Bas wilde al heel lang zonnepanelen: "Ik heb Iederzon zelf benaderd en om zonnepanelen gevraagd. Voor ik het wist lagen de panelen op mijn dak. De installateur had voordat hij bij ons kwam ook panelen bij mijn vader gemonteerd. Ik vond hem toen erg fijn!"

"De installateur heeft op zolder gekeken, waar de kabel naar binnen moest komen. Wij wilden de kabels niet door het hele huis heen hebben, daarom hebben ze de panelen boven aangesloten op de wasmachine aansluiting. Dat was een welkome optie waar we gebruik van hebben gemaakt. Alles is netjes afgewerkt en het is geïnstalleerd zoals ik het in gedachten had."

"Het contact met Iederzon vind ik heel duidelijk en er is goede communicatie. Voor de schouw en installatie vertelden ze duidelijk wat ze gingen doen en waarvoor ze kwamen. Ze kwamen heel professioneel over."

Bas zou zonnepanelen aan iedereen aanraden: "Ik ben ontzettend blij met de panelen. Ik zou zonnepanelen van Iederzon zeker aan mijn vrienden, familie en buren aanbevelen. Dat heb ik trouwens al gedaan, vorige week nog, en onze buren willen nu ook zonnepanelen!"

PV-INSTALLATIE

Voor deze twaalfde tranche van Iederzon zullen in totaal 2.134 zonnepanelen geplaatst worden. Voor het uitbetalen van de ZonneRente zal de productie van 320 zonnepanelen gebruikt worden. Deze zonnepanelen zullen in het eerste jaar 108.875 kWh opwekken en daarmee ruim 43.000 kg CO2-uitstoot besparen. De duurzame stroomproductie is gelijk aan het gemiddelde elektriciteitsverbruik van ongeveer 37 huishoudens.

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt jaarlijks duurzame rente gebaseerd op de opbrengsten van de zonnepanelen
Win-win: de huurders besparen op de energierekening en de ZonneDelers ontvangen jaarlijks rendement
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je kunt meedoen vanaf €25
Verwacht rendement van 4,5% per jaar
Elk jaar wordt 1/15e van je inleg weer terugbetaald (lineaire aflossing)
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit project. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening met walletstructuur van betalingspartner MangoPay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden.

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'. Doe een vrijblijvende voorinschrijving en we brengen je op de hoogte bij de start van het project.

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.