102% compleet
ZONNEDELEN

€275.775

geïnvesteerd

29.700 zonnepanelen in Arnhem van Zonnepark Koningspleij

Project voltooid
181 ZonneDelers

Zonnepark Koningspleij

Wo 23 Dec 2020

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Succesvol gefinancierd!

Alle bedragen boven de 100% worden geretourneerd.

De projectpartners gaan aan de slag om het zonnepark te realiseren en zullen de investeerders regelmatig op de hoogte houden.

Koningspleij.png

Gemeente Arnhem wil verduurzamen en zet een grote stap in de goede richting met Zonnepark Koningspleij Arnhem: het eerste grote zonnepark van Arnhem dat wordt ontwikkeld door Sunvest in samenwerking met shareNRG. Belangrijk criterium voor de gemeente Arnhem bij dit soort initiatieven is een natuurlijke landschappelijke inpassing.

NATUURLIJKE ZONNEPARKEN

Zonnepark Koningspleij Arnhem is een voorbeeld van een prachtig duurzaam project waarbij we energieproductie en een goede landschappelijke inpassing combineren: het zonnepark is ideaal gesitueerd tussen de Pleijroute (N325), de Nieuwe Haven en Industriepark Kleefsewaard en daardoor niet zichtbaar vanuit de woningen in de omgeving. Sunvest zorgt voor dubbelgebruik van de locatie: er kunnen schapen grazen onder de zonnepanelen. Daarnaast zal Zonnepark Koningspleij Arnhem een thuis bieden aan wilde bijen en insecten, bijvoorbeeld door insectenhotels te plaatsen. Hiervoor werkt Sunvest samen met lokale ondernemers uit Arnhem. Bovendien is Sunvest met Vereniging Nederlands Cultuurlandschap in gesprek om nog meer passende inrichtingsmaatregelen te vinden om bij te dragen aan de biodiversiteit op en rond Zonnepark Koningspleij Arnhem.

Zonnepark Koningspleij Arnhem wordt mooi ingepast in het landschap, omgeven door groen en niet-toegankelijk voor het publiek.

Dit project bewijst: natuurlijke zonneparken zijn een aanwinst voor mens en natuur!

Natuurlijk zonnepark Koningspleij arnhem.jpg

LOKALE PARTICIPATIE

Sunvest en de gemeente Arnhem vinden het belangrijk dat iedereen, en met name de inwoners van de regio Arnhem, kan meeprofiteren van de opbrengsten van het zonnepark. Omwonenden, relaties en alle andere mensen die duurzaamheid belangrijk vinden, kunnen meedoen door ZonneDelen te kopen, binnen de door de bank gestelde grenzen.

Inwoners uit de gemeente Arnhem hebben voorrang in de toewijzing. De eerste 100 investeerders uit de gemeente Arnhem krijgen bovendien een ZonneDeel extra bij hun investering!

PV-INSTALLATIE

Het volledige PV-systeem zal een vermogen van ongeveer 13.365 kWp hebben. Het systeem kan daarmee jaarlijks 11.266.695 kWh opwekken. Zo gaan meer dan 3750 huishoudens over op groene stroom.

overview Koningspleij.jpg

HOE WERKT HET

Waarom 1 - hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in het zonnepark
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
Voorrang voor inwoners van gemeente Arnhem
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengst van deze duurzame energie
Rendement kan oplopen tot 7,4% voor Greenchoice klanten
Ieder jaar wordt een 1/15de deel van inleg afgelost
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
1 ZonneDeel levert gemiddeld 12,0 kWh op
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en geeft je als ZonneDeler de mogelijkheid om extra voordelig naar hen over te stappen. Als klant van Greenchoice is het rendement op je ZonneDeel bovendien hoger.
Overstappen naar Greenchoice? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens wordt er om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie staat onder het kopje "documentatie".

Arnhem_9 - Photo_B4o.jpg
Impressie van Zonnepark Koningspleij Arnhem