100% compleet
ZONNEDELEN

€193.000

geïnvesteerd

1.440 zonnepanelen in Weesp van Iederzon Sportparklaan

Project voltooid
208 ZonneDelers

Iederzon Sportparklaan

Vr 30 Dec 2022

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos Iederzon Spaarne.jpg

IEDERZON SPORTPARKLAAN SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe investeerder op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de deelname van 264 investeerders in Iederzon Sportparklaan zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 5.500 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance. 

OVER IEDERZON

Investeer in de 1.440 zonnepanelen van Iederzon Sportparklaan. Dit project is de elfde tranche van Iederzon Nederland B.V. Voor deze tranche worden zonnepanelen geplaatst op meerdere woongebouwen in Weesp, Almere en Nieuw-Vennep.

Huurders hebben vaak geen mogelijkheid om van zonne-energie te profiteren. Ze kunnen zelf geen zonnepanelen plaatsten, waardoor ze geen deel uit kunnen maken van de energietransitie, die financiële voordelen biedt. De Iederzon projecten bieden een oplossing: woningcorporatie Ymere stel daken van sociale huurwoningen beschikbaar voor zonnepanelen, wat veel voordelen oplevert: er wordt meer duurzame energie opgewekt, huurders krijgen een lagere energierekening en investeerders kunnen een duurzaam rendement maken. Zo kan iedereen profiteren van de (financiële) voordelen van de energietransitie.

Iedereen kan hier nu aan bijdragen! Door particuliere investeerders deel te laten nemen, krijgt iedereen de mogelijkheid om te profiteren van de zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen.

Iederzon Sportparklaan - ria.jpg

Ria Alink is één van de huurders van Ymere die al profiteert van zonnepanelen van Iederzon via een eerder uitgegeven tranche.

“Ik verbruik nog wel eens wat stroom. Tijdens de kerstdagen geniet ik altijd van veel verlichting buiten in mijn tuin en daar wilde ik graag op bezuinigen. Daarom kwam het zonnepanelenproject mij goed uit! Vier jaar geleden kreeg ik een aanbod voor zonnepanelen, toen heb ik eigenlijk meteen gereageerd.”

Ria is erg blij met haar zonnepanelen. "Ik verbruik niet heel overdreven veel stroom, hoor. Maar elke dag heb ik wel de televisie aan staan. In deze tijd is het helemaal belangrijk natuurlijk dat je een beetje aan alles denkt. Zo heb ik een elektrisch kacheltje gekocht, om mijn gasgebruik zo laag mogelijk te houden. Het liefste zou ik volledig van het gas afgaan, maar dat gaat helaas niet lukken. Zonnepanelen zijn voor mij de uitkomst!”

"Op de app van mijn energieleverancier zie ik regelmatig dat ik minder heb verbruikt en flink heb terug geleverd. Ook word ik door Iederzon goed op de hoogte gehouden van de werking van mijn zonnepanelen. Op een gegeven moment kreeg ik bericht dat één van mijn panelen niet goed werkte. Dit kwam doordat de schaduw van een tak precies op het paneel viel. Gelukkig werd ik hierover geïnformeerd, zo kon ik een oplossing zoeken en meer stroom opwekken!”

Ria zou het iedereen aanraden om te investeren in zonnepanelen. "Ik ben nog steeds erg tevreden over mijn zonnepanelen, ik raad ze iedereen aan. Als je kijkt naar wat je betaalt aan gas en stroom, dan verdien je dat absoluut door het gebruik zonnepanelen terug. Door de opbrengstgarantie weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld. In mijn straat zijn heel veel mensen die gebruik maken van zonnepanelen. Het is de zon die het werk doet, hé?”

PV-INSTALLATIE

Voor deze tranche van Iederzon zullen in totaal 1.440 zonnepanelen geplaatst worden. Voor het uitbetalen van de ZonneRente zal de productie van 216 zonnepanelen gebruikt worden. Deze zonnepanelen zullen in het eerste jaar 84.611 kWh opwekken en daarmee ruim 33.000 kg CO2-uitstoot besparen. De duurzame stroomproductie is gelijk aan het gemiddelde elektriciteitsverbruik van meer dan 30 huishoudens.

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt jaarlijks duurzame rente gebaseerd op de opbrengsten van de zonnepanelen
Win-win: de huurders besparen op de energierekening en de ZonneDelers ontvangen jaarlijks rendement
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je kunt meedoen vanaf €25, tot €19.000
Verwacht rendement van 4,5% per jaar (extra rendement voor klanten van Greenchoice)
Je inleg ontvang je na 15 jaar weer terug (bullet-aflossing)
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit project. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening met walletstructuur van betalingspartner MangoPay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden.

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.