100% compleet
ZONNEDELEN

€350.050

geïnvesteerd

1.690 zonnepanelen in Zeijen van Zonnedak Hartlief Lammers

Project voltooid
327 ZonneDelers

Zonnedak Hartlief Lammers

Vr 25 Okt 2019

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

100%! De zonnedaken gaan gerealiseerd worden bij Hartlief Lammers!

Meer zonne-energie productie in Zeijen, Drenthe. Daar hebben meer dan 300 ZonneDelers voor gezorgd. De volgende stappen om het project te realiseren worden nu gezet.

Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele balk en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

logos hartlief.png

De daken van de bedrijven van Hartlief-Lammers zijn uiterst geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Het streven is om op een rendabele manier het hoogst haalbare in welzijn voor mens en dier te bereiken, met aandacht voor milieu en omgeving. De koeien produceren jaarlijks vele liters melk, waarbij vooral eigen landbouw producten van hoge kwaliteit als voermiddelen worden gebruikt. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd om de stallen zo comfortabel mogelijk te maken voor de koeien. Ze hebben toegang tot een ruime watervoorziening, koematrassen, koeborstels en ventilatoren voor warme dagen.

De mest van de koeien wordt in de vergister omgezet naar groen gas en de zonnepanelen zullen zorgen voor meer groene stroom, die zal worden gebruikt voor het melkveebedrijf en het akkerbouwbedrijf. Op dit moment is Hartlief-Lammers al CO2 negatief! Door de biogas installatie worden nu al 3.500 huishoudens met groene stroom voorzien, maar er is nog voldoende ruimte voor aanvulling in de duurzame energiemix. Daarnaast hebben de eigenaren ook gekozen voor het laten vervangen van de daken, voorafgaand aan het plaatsen van de zonnepanelen is het asbest gesaneerd.

De verduurzaming door het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de boerderij past helemaal bij de doelen van het bedrijf. Door een deel van de investering via crowdfunding aan te trekken, krijgt iedereen de mogelijkheid om te profiteren van de zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo kan iedereen bijdragen aan meer duurzame energie.

Untitled design-29.png

PV-INSTALLATIE

Zonnedak Hartlief-Lammers zal een vermogen van 496 kWp hebben. In het eerste volledige productiejaar zal het zonnedak naar verwachting 460.837 kWh opwekken. Dat is gelijk aan het elektriciteitsverbruik van circa 150 huishoudens.

Schermafbeelding 2019-10-08 om 16.12.59.png

HOE WERKT HET?

Schermafbeelding 2019-10-23 om 13.48.30.png
Schermafbeelding 2019-10-23 om 13.48.37.png
Schermafbeelding 2019-10-02 om 14.32.20.png
Schermafbeelding 2019-10-02 om 14.32.28.png

Overstappen naar Greenchoice? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnedak. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.

hartlief plek.png