100% compleet
ZONNEDELEN

€151.050

geïnvesteerd

312.148 zonnepanelen in Biddinghuizen van Zonnepark Dorhout Mees

Project voltooid
164 ZonneDelers

Zonnepark Dorhout Mees

Ma 06 Feb 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Dorhout Mees logos.png

ZONNEPARK DORHOUT MEES SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gefinancierd project, en per nieuwe investeerder op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de deelname van 164 investeerders in Zonnepark Dorhout Mees zal Bee in Balance huisvesting creëren voor 3.700 bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance. 

OVER ZONNEPARK DORHOUT MEES

Solarfields heeft het grootste zonnepark van Nederland ten zuiden van het dorp Biddinghuizen gerealiseerd. Het projectgebied maakt deel uit van het recreatiegebied Dorhout Mees. Het zonnepark is aan de noordkant begrenst door het open agrarisch gebied, aan de west- en oostkant door een boscomplex. Aan de zuidkant ligt het tussen de Strandgaperweg de Harderdijk een golfbaan en natuurgebied. Het zonnepark is op dit moment met 144 MWp het grootste zonnepark van Nederland en draagt bij aan de doelstellingen die binnen gemeente Dronten gesteld zijn.

Er is bewust gekozen om omwonenden bij het project te betrekken. Zij ontvangen dan ook burenvoordeel, waardoor het extra aantrekkelijk wordt om te investeren in het zonnepark. Door burgerparticipatie mogelijk te maken, krijgt iedereen de kans om te profiteren van zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo kan iedereen bijdragen aan een groenere toekomst!

Speciaal bij dit project:

  • Burenvoordeel: Inwoners van gemeente Dronten krijgen €1,50 per ZonneDeel van €25 retour (tot een maximum van 20 ZonneDelen). Voor 20 obligaties met een waarde van €500, betalen zij uiteindelijk dus €470. Het burenvoordeel wordt na de uitgifte uitgekeerd.
  • Looptijd van 7 jaar
  • Gemiddeld verwacht rendement 6% per jaar (IRR)
  • Extra rendement voor klanten van ENGIE
  • Geen bouwrisico: zonnepark produceert al zonne-energie sinds 21 juli
bouwfotodorhoutmees.jpg

PV-INSTALLATIE

Zonnepark Dorhout Mees bestaat uit maar liefst 312.148 zonnepanelen en heeft een totaal geïnstalleerd vermogen van 144 MWp. De zonnepanelen leveren jaarlijks naar verwachting 127.473.223 kWh op, genoeg stroom voor het energieverbruik van meer dan 43.000 huishoudens. Dat is genoeg zonne-energie voor alle huishoudens in de gemeente Dronten!

overview dorhoutmees.jpg

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Iedereen kan meedoen in het zonnepark, inwoners van Gemeente Dronten ontvangen burenvoordeel.
Met jouw investering zorg je voor meer zonne-energie in Nederland
Live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDelen
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Jij ontvangt jaarlijkse een duurzame rente
Je kunt al meedoen vanaf €25,- tot €5.000
Je inleg ontvang je na 7 jaar weer terug (bullet-aflossing)
engie logo vierkant-2.png
Energieleverancier ENGIE is partner van het project en geeft je als ZonneDeler de mogelijkheid om naar hen over te stappen. Als klant van ENGIE is het rendement op je ZonneDeel hoger.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op, daarna volgt de betaling. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie (Informatiebrochure, Informatie Memorandum, achterstellingsakte en AFM document) komt bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.