100% compleet
OBLIGATIES

€403.150

geïnvesteerd

Zonnepark Bathmense Landen

32.697 zonnepanelen in Bathmen van Zonnepark Bathmense Landen / ENGIE
Project voltooid
212 ZonneDelers

Zonnepark Bathmense Landen

Ma 15 Mei 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logo Bathmense Landen  (1).jpg

ZONNEPARK BATHMENSE LANDEN SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert voor elk succesvol gerealiseerd project, en per nieuwe ZonneDeler op ons platform, een bedrag aan Bee in Balance. Dankzij de investeringen van 278 ZonneDelers in Zonnepark Bathmense Landen zal Bee in Balance namens ZonnepanelenDelen huisvesting creëren voor 7.750 bijen in Nederland. Lees hier meer over onze samenwerking met Bee in Balance.

OVER ZONNEPARK BATHMENSE LANDEN

In het dorpje Bathmen (vlakbij Deventer) hebben betrokken inwoners Erik en Jolanda Brilman, samen met Klimaatfonds Nederland, Zonnepark Bathmense Landen ontwikkeld. Lang waren ze bezig met de realisatie van het project en in 2022 werd hun harde werk eindelijk beloond toen het zonnepark voor het eerst elektriciteit begon te produceren. Hiermee is Bathmen één van de eerste elektriciteit/energie-neutrale dorpen van Nederland geworden! Precies 1 jaar later, zal de officiële opening van het zonnepark plaatsvinden en vanaf dat moment zal het ook mogelijk zijn voor geïnteresseerden om te investeren in obligaties van dit project. Inwoners van de gemeente Deventer krijgen voorrang bij de uitgifte van de ZonneDelen.

Bij de aanleg van het project zijn de ontwikkelaars verder gegaan dan alleen het plaatsen van zonnepanelen. Zo is er rekening gehouden met de biodiversiteit door het plaatsen van insectenhotels, bijenkasten en het planten van veel ruig gras met struikgewas voor vogels, en zijn er vier waterpoelen aangelegd als leefomgeving voor reptielen en amfibieën. Ook zullen er schapen grazen om ervoor te zorgen dat de gewassen kort genoeg gehouden worden, in plaats van dat er gemaaid wordt. Een vrij toegankelijke uitkijkheuvel met informatiepanelen op het terrein biedt voor de mensen in de omgeving een vorm van recreatie en educatie.

Speciaal bij dit project:

  • Jaarlijks vaste rente van 5%
  • Looptijd 7 jaar
  • Lineaire aflossing
  • Extra rendement voor klanten van ENGIE
  • Met de projecteigenaar is afgesproken dat inwoners van gemeente Deventer voorrang krijgen bij de uitgifte. Daaronder vallen de volgende postcodes: 7437, 7429, 7400, 7401, 7411, 7412, 7413, 7414, 7415, 7416, 7417, 7418,7419, 7420, 7421, 7422, 7423, 7424, 7425, 7426, 7427, 7428, 7430, 7431, 7434, 7435, 7433.
DJI_0443 verkleind.JPG

PV-INSTALLATIE

Zonnepark Bathmense landen bestaat uit 32.679 zonnepanelen en heeft een totaal geïnstalleerd vermogen van bijna 17,7 MWp. De zonnepanelen leveren jaarlijks naar verwachting 16.897.240 kWh op. Dat is genoeg stroom voor het energieverbruik van bijna 5.700 huishoudens!

overzicht bathmen website.jpg

HOE WERKT HET?

WAAROM_02 project.png
Iedereen kan meedoen in het zonnepark, inwoners van Gemeente Deventer krijgen voorrang bij de uitgifte
Met jouw investering zorg je voor meer zonne-energie in Nederland
Met een investering via ZonnepanelenDelen draag je ook bij aan betere huisvesting voor bijen
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je kunt meedoen vanaf €25, tot €5.000
Je ontvangt een vaste rente van 5% per jaar
Lineaire aflossing: Ieder jaar wordt 1/7de deel van inleg afgelost
engie logo vierkant-2.png
Energieleverancier ENGIE is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van ENGIE voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Voor dit project ontvang je jaarlijks een vaste rente uitgekeerd.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op, daarna volgt de betaling. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie staan bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.