HOE WERKT HET ?

Je kunt ZonnepanelenDelen investeren in ZonneDelen van zonne-energieprojecten. Je krijgt hierbij jaarlijks rendement uitgekeerd op basis van de productie van het zonne-energieproject - hetzelfde principe als dat je zelf de zonnepanelen op jouw dak hebt. Op het einde van de looptijd van het zonne-energieproject krijg je de eigen investering weer terug, net zoals bij een obligatie.

IN 4 STAPPEN GEREGELD

1. KIES EEN PROJECT
Selecteer een project dat het beste aansluit op jouw behoeftes
2. KIES EEN BEDRAG
Kies vervolgens het bedrag dat je wilt investeren in jouw zonneproject
3. JOUW GEGEVENS
Vul jouw gegevens in en ga akkoord met de voorwaarden als investeerder
4. BETALEN
Betaal via iDEAL bij onze betalingspartner Buckaroo en zorg voor meer zonnestroom!

DE 4 STAPPEN UITGELICHT

1. KIES HET PROJECT DAT BIJ JE PAST
Op onze website zijn verschillende zonne-energieprojecten waarin je heel eenvoudig, rechtstreeks en betrouwbaar kunt investeren. Hier zie je jouw rendement per jaar en na hoeveel jaar je de volledige investering terug krijgt. Door te investeren zorgen we met elkaar voor de groei van duurzame energie in Nederland.
2. KIES EEN INVESTERINGSBEDRAG
Op de projectpagina is meer informatie over het gekozen zonne-energieproject te vinden. In de rechter kolom kun je jouw investeringsbedrag selecteren. Na het kiezen van één van de mogelijkheden vragen we je om jouw keuze te bevestigen door te klikken op ‘ga verder’.
3. VUL JOUW GEGEVENS IN EN GA AKKOORD
Wanneer je nog niet eerder in een project hebt deelgenomen, dan vragen we je om jouw gegevens. Deze gegevens zijn nodig om een deelnameovereenkomst van jouw investering op te maken. Bij bedragen boven 500 euro volgt er een korte investeerderstoets. Door te klikken op volgende zie je deze overeenkomst waar je vervolgens mee akkoord kunt gaan.
4. BETAAL VIA IDEAL
Bij een akkoord op de overeenkomst wordt gevraagd om de investering online via iDEAL te voldoen, dit loopt via de derdengeldenrekening van Buckaroo. Pas wanneer de aanbetaling succesvol is gedaan is jouw deelname definitief.

HET PROCES NA INVESTEREN

1. BEVESTIGINGSMAIL
Wanneer jouw inschrijving definitief is, ontvang je van ons per e-mail een bevestiging van jouw deelname. In deze e-mail vind je tevens een kopie van de eerder bevestigde overeenkomst.
2. GEFELICITEERD !
Wij versturen een e-mail met jouw deelnameovereenkomst. Als er genoeg investeringen zijn en dus de 100% is bereikt gaat het project door. Je kunt hierbij helpen door het project te delen met vrienden of bekenden. Of maak gebruik van de social media knoppen om het zonne-energie project te delen via Whatsapp, Facebook of Twitter.
3. VOOR WAT HOORT WAT
Als ZonnepanelenDelen zorgen wij ervoor dat jouw investering alleen ten goede komt aan het project als dit ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Indien het benodigde bedrag niet wordt opgehaald, gaat het project niet door. In dat geval zal jouw geld worden teruggestort. Als het benodigde bedrag wel is opgehaald, en aan alle voorwaarden is voldaan, dan wordt het project gebouwd!
4. ALTIJD DE ZON IN ZICHT
Zodra het zonne-energiesysteem geïnstalleerd is en stroom produceert krijg je als deelnemer inzicht in de productie van (een deel van) de zonnepaneel via de mijnstroom omgeving en de (iOS) ZonneDelen app. Elk jaar, op het moment in het jaar dat de ZonneDelen zijn uitgegeven, krijg je de zonnerente uitgekeerd op basis van de zonnestroom productie in dat jaar.

WIST JE DAT

  • Een ZonneDeler gemiddeld 2.000 euro investeert;
  • De gemiddelde waardering voor ZonnepanelenDelen op 8,4 staat!
  • We een 100% score hebben: Alle gelanceerde projecten zijn succesvol gerealiseerd;
  • Een groot deel van de ZonneDelers in meerdere projecten investeert;
  • Meerdere ZonneDelers bij hebben gedragen aan wel 50 projecten!
  • Via ZonnepanelenDelen al meer dan 12.000 investeringen zijn gedaan in zonne-energie;
  • Er al meer dan 15.000 ZonneRente uitkeringen zijn uitgevoerd.
  • Projecten - als zij eenmaal in productie zijn - gemiddeld hogere opbrengsten hebben dan verwacht.