Zonne-energie van 1100 zonnepanelen in Breda bij ZonneVeste

  • 100%
  • € 316.450 van € 315.000
  • 237 deelnemers
  • succesvol!

Deel dit project

ZonneVeste

1100 zonnepanelen in Breda

ZONNEDAK DE ZONNEVESTE

Update 14 oktober: Overweldigend hoeveel belangstelling er is voor zonne-energie in Breda! Binnen 62 uur is de crowdfunding voor de 1.100 zonnepanelen geslaagd. Bedankt!

VOORINSCHRIJVING VOLGEND ZONNE-ENERGIE PROJECT!

Nadat Bredase energiecoöperatie BRES eerder lokale duurzame energie projecten heeft gerealiseerd, zoals de windturbines van Windpark Hazeldonk, start de crowdfunding voor het volgend burgerinitiatief: de Nieuwe Veste krijgt een zonnedak, 'Zonneveste'!

De Nieuwe Veste beschikt over een plat dak van ongeveer 4.000m2. Ideaal voor zonnepanelen! Daar kun jij ook van profiteren door te investeren in de ZonneDelen. 

“Met trots kan ik zeggen dat we op dinsdag 11 oktober gaan starten met de crowdfunding voor ons zonnedak” vertelt Gertjan Endedijk, directeur van de Nieuwe Veste. 

Installatiebedrijf Hoppenbrouwers Techniek gaat de zonnepanelen op het dak leggen. “Het mooie van ‘Zonneveste’ is dat we als lokale energiecoöperatie samen met de Nieuwe Veste en gemeente Breda het mogelijk maken voor Bredanaars om te investeren in een lokaal groen initiatief. We hebben de businesscase goed doorberekend en we kunnen ook nog eens een interessant rendement bieden van 3,5%!” legt Jan Schouw uit. “We wilden de crowdfunding zo laagdrempelig mogelijk maken, meedoen kan al vanaf 25,- euro! BRES wordt eigenaar van het systeem en de groene stroom leveren we rechtstreeks aan de Nieuwe Veste. Dat betekent ook een grote stap in de verduurzaming van het pand."

HOE WERKT HET?

Overstappen naar Hezelaer kan je direct doen op: 

hezelaer.nl/energy

OVER HET ZONNEDAK

Dit zonne-energieproject in Breda zal op het dak van de Nieuwe Veste komen. In totaal komen er 1100 zonnepanelen bij een succesvolle crowdfunding. Deze zullen een totaal een vermogen van 286 kWp hebben en in het eerste volledige productiejaar 226.000 kWh opleveren.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het zonnedak ZonneVeste. Dat kan door één of meer Zonnedelen te kopen. Met een Zonnedeel profiteer je direct van de door jou op de ZonneVeste opgewekte duurzame-energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je Zonnedeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Bij de huidige stroomprijzen is het rendement naar verwachting gemiddeld 3,5%, maar dit kan oplopen tot 5,0% per jaar. 

Je kunt meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Vervolgens wordt je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens wordt een contract opgesteld. Daarna volgt de betaling die via IDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

MEER INFORMATIE

Alle informatie over het project staat beschreven in het Informatiememorandum dat je hieronder kunt downloaden. Liever een beknopte versie? Bekijk dan de brochure, deze is ook hieronder te vinden. 

Download Informatiebrochure / Zonnedak de Nieuwe Veste

Download Informatie Memorandum / Zonnedak de Nieuwe Veste

Let op! U belegt buitenGeen AFM toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.