Zonne-energie van 6 zonnepanelen bij Zonnedak Rutte

  • 102%
  • € 2.050 van € 2.000
  • 117 deelnemers
  • succesvol!

Deel dit project

Zonnedak Rutte

6 zonnepanelen

Geef Mark Rutte zonne-energie! 

Zoals Solar Magazine schrijft 'op de vraag van journalist Mingelen of Rutte zijn eigen appartement met zonnepanelen is uitgerust, reageerde de premier op de voor hem karakteristieke wijze met een glimlach op het gezicht dat hij na thuiskomst direct zou uitrekenen wat hem dat op financieel vlak zou opleveren. Interviewer Ferry Mingelen toonde zich eveneens van zijn scherpe kant: 'Je zou het ook voor het milieu kunnen doen', aldus Mingelen.' 

Voor het milieu, voor Nederland, als goed voorbeeld om ook van de zonne-energie te genieten! Zodat zonne-energie voor iedereen heel normaal wordt. 

Ecofys en Wageningen University hebben onderzocht dat zonnepanelen een goede eerste stap is voor duurzame vervolgstappen. Lees het onderzoek hier. (pdf) Zoals het onderzoek beschrijft: 

"Het nemen van een maatregel heeft een positieve invloed op het verbruiksgedrag. Mensen die maatregelen hebben genomen letten sindsdien meer op de hoogte van hun energieverbruik en de dagelijkse mogelijkheden om energie te besparen zoals korter douchen, op lagere temperaturen wassen, apparaten echt uit zetten, niet onnodig verlichten, etc. De analyse toont aan dat dit effect het sterkste is bij huiseigenaren die zonnepanelen hebben aangeschaft."

Zorg dus ook dat premier Mark Rutte bewust wordt van zijn energieverbruik en doneer ook voor zijn zonnedak! 

Mocht de premier dit niet accepteren dan zullen wij alle donaties ten goede laten komen aan: 

WAKAWAKA FOUNDATION

FAQ

Waarom doen jullie dit? 

Na een oproep van Henri Bontenbal op Twitter. Wij hebben de mogelijkheid en kunnen zo makkelijk zonne-energie voor iedereen beschikbaar maken, ook voor premier Mark Rutte! Zonne-energie moet voor iedereen de normaalste zaak van de wereld worden. ZonnepanelenDelen stelt gratis het crowdfunding platform ter beschikking. 

Kan de premier dit niet zelf betalen?

Wij weten natuurlijk ook wel dat de premier makkelijk het zonne-energiesysteem zelf kan betalen. Dat de donaties eigenlijk niet nodig zijn, maar wij willen een signaal geven. Wij vinden het belangrijk dat premier Rutte zo snel mogelijk de zonnepanelen op zijn dak heeft liggen! 

Komen die zonnepanelen er?  

Als we dit bedrag ophalen zal Mark Rutte wel zonnepanelen moeten nemen. Mocht Mark Rutte de donatie niet aannemen dan zullen wij alle donaties doorstorten naar de WakaWaka foundation te Haarlem. 

Waarom WakaWaka Foundation?

Dit is een stevig goed doel uit Nederland die impact maakt met zonne-energie. Via de WakaWaka Foundation kunnen met behulp van zonne-energie levens worden verbeterd! Daar dragen we graag aan bij! Donatie is minimaal 5 euro en verloopt via Ideal om niet de transactie kosten de overhand te laten hebben. 

Foto uit header - Screenshot genomen van de Tubantia/ AD opname - link naar artikel.  

Foto in midden op pagina van FluxEnergie.

Let op! U belegt buitenGeen AFM toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.