Zonne-energie van 432 zonnepanelen in Kaatsheuvel bij KwatrijnZon

  • 101%
  • € 144.400 van € 142.000
  • 172 deelnemers
  • succesvol!

Deel dit project

KwatrijnZon

432 zonnepanelen in Kaatsheuvel

update 23 december: 100%! De biologische boer kan nog verder verduurzamen in samen werking met ECLoZ.

Wil je meedoen aan een volgende zonne-energieproject dan kun je hier voorinschrijven:

VOORINSCHRIJVING VOLGEND ZONNE-ENERGIE PROJECT!

ECLOZ presenteert een nieuw zonne-energie project voor 432 zonnepanelen. De Kwatrijnstal is een biologisch melkveebedrijf dat ligt aan de rand van het natuurgebied Landgoed Plantloon. Boer Sjaak Sprangers heeft aan ECLoZ gevraagd om een zonnestroom- installatie te ontwikkelen op het dak van zijn stal, zodat hij een energie-neutrale bedrijfsvoering kan bezigen.

Zonnestroominstallatie

Het dak van de Kwatrijnstal geeft ruimte voor de installatie van 432 zonnepanelen. De installatie levert voldoende stroom voor het stroomgebruik van 40 huishoudens. De totale jaaropbrengst is in het eerste volledige jaar zo'n 112.000 kWh. Daar kun jij ook van profiteren door te investeren in de ZonneDelen.

KwatrijnZon verkoopt de stroom van de stal aan de Duurzame Energie Unie. Deze samenwerking maakt het mogelijk om de opgewekte stroom door te leveren aan klanten die stroom afnemen via ECLoZ. De investeerders die overstappen op groene stroom en gas van ECLoZ krijgen een extra hoog rendement van 3,3%. De Duurzame Energie Unie is de groenste stroomleverancier van Nederland.

HOE WERKT HET?

Overstappen naar Duurzame Energie Unie kun je direct doen op: 

ecloz.nl/groene-stroom

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het KwartijnZon. Dat kan door één of meer Zonnedelen te kopen. Met een Zonnedeel profiteer je direct van de door jou op de KwatrijnZon opgewekte duurzame-energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je Zonnedeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Bij de huidige stroomprijzen is het rendement naar verwachting gemiddeld 3,0%, maar dit kan oplopen tot 4,3% per jaar. Dit is op basis van IRR (internal rate of return, de gemiddelde rente over het gemiddeld uitstaande bedrag), de lening heeft namelijk een lineaire aflossing waardoor je halverwege de looptijd ook alweer de helft van je geinvesteerde kapitaal terug hebt.

Indien het doelbedrag binnen 14 dagen is gehaald, zullen deelnemers uit de gemeente Loon op Zand voorrang krijgen op andere inschrijvers.

Je kunt meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Vervolgens wordt je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens wordt een contract opgesteld. Daarna volgt de betaling die via IDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op! U belegt buitenGeen AFM toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.