Zonne-energie van 510 zonnepanelen in Ridderkerk bij De Fakkel

  • 103%
  • € 139.225 van € 134.000
  • 127 deelnemers
  • succesvol!

Deel dit project

De Fakkel

510 zonnepanelen in Ridderkerk

Update 29 mei: Zonnedak de Fakkel is succesvol gefinancierd! We zullen de toewiijzing van de ZonneDelen - met voorrang voor de ZonneDelers uit Ridderkerk - zo snel mogelijk realiseren. Binnenkort profiteer jij dus van de opgewekte zonnestroom bij zwembed de Fakkel in Ridderkerk!  

INVESTEER IN VOLGEND ZONNE-ENERGIE PROJECT!

De lokale Coöperatie voor Duurzame Energie “De Groene Stroom” u.a. is een burgerinitiatief van betrokken Ridderkerkers die fossiele energie graag willen inruilen voor schone, duurzame energie en daarbij hun portemonnee niet willen vergeten. Dat willen ze doen door het opzetten van duurzame energieprojecten, door voordelige duurzame energie (groene elektriciteit) voor de leden in te kopen en door samen te werken met andere organisaties die dezelfde doelstellingen hebben.

De Groene Stroom heeft in samenwerking met de gemeente Ridderkerk nu de mogelijkheid om de zonnepanelen van zwembad de Fakkel in Ridderkerk te benutten. 

LET OP: inwoners van de gemeente Ridderkerk (postcodegebied 2980 t/m 2989) hebben voorrang bij de toewijzing van de ZonneDelen.

ZONNESTROOMINSTALLATIE

Bij Zonnedak de Fakkel zijn 510 zonnepanelen geïnstalleerd. De totale jaaropbrengst is in het eerste volledige jaar zo'n 137.000 kWh. Goed voor circa 46 huishoudens. Daar kun jij ook van profiteren door te investeren in de ZonneDelen!

HOE WERKT HET?

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in het Zonnedak de Fakkel. Dat kan door één of meer Zonnedelen te kopen. Met een Zonnedeel profiteer je direct van de door jou op met Zonnedak de Fakkel opgewekte duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je Zonnedeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Bij de huidige stroomprijzen is het rendement naar verwachting gemiddeld 3,5%, maar dit kan oplopen tot 4,4% per jaar. 

Dit is op basis van IRR (internal rate of return, de gemiddelde rente over het gemiddeld uitstaande bedrag). De lening heeft namelijk een lineaire aflossing, waardoor je halverwege de looptijd de helft van je geïnvesteerde kapitaal terug hebt.

Je kunt meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Vervolgens wordt je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens wordt een overeenkomst opgesteld. Daarna volgt de betaling die via IDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

 

Let op: De informatiebrochure en het informatie memorandum komen online te staan bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.

Lees projectdocumentatie

Let op! U belegt buitenGeen AFM toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.