Hoe werkt het?

Je kunt via het ZonnepanelenDelen platform investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten. Je krijgt hierbij jaarlijks rendement uitgekeerd op basis van de productie van het zonne-energieproject - hetzelfde principe als dat je zelf de zonnepanelen op jouw dak hebt. Op het einde van de looptijd van het zonne-energieproject krijg je de eigen investering weer terug, net zoals bij een obligatie.

IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN KUN JE INVESTEREN IN COLLECTIEVE ZONNE-ENERGIE PROJECTEN OP ZONNEPANELENDELEN.

DE 4 STAPPEN UITGELICHT

 1. KIES HET PROJECT DAT BIJ JE PAST

  Op onze website zijn verschillende zonne-energieprojecten waarin je heel eenvoudig, rechtstreeks en betrouwbaar kunt investeren. Hier zie je jouw rendement per jaar en na hoeveel jaar je de volledige investering terug krijgt. Door te investeren zorgen we met elkaar voor de groei van duurzame energie in Nederland.

 2. KIES EEN INVESTERINGSBEDRAG

  Op de projectpagina is meer informatie over het gekozen zonne-energieproject te vinden. In de rechter kolom vind je de verschillende mogelijkheden om deel te nemen in dit project. Na het kiezen van één van de mogelijkheden vragen we je om jouw keuze te bevestigen door te klikken op ‘ga verder’.

 3. VUL JOUW GEGEVENS IN EN GA AKKOORD

  Wanneer je nog niet eerder in een project hebt deelgenomen, dan vragen we je om jouw gegevens. Deze gegevens zijn nodig om een deelnameovereenkomst van jouw investering op te maken. Daarbij kun je aangeven of je op de hoogte gehouden wilt worden over de status van het project. Door te klikken op volgende zie je deze overeenkomst waar je vervolgens mee akkoord kunt gaan.

 4. BETAAL VIA IDEAL

  Bij een akkoord op de overeenkomst wordt gevraagd om de betaling online via iDEAL te voldoen, dit loopt via onze betalingspartner Buckaroo. Pas wanneer de aanbetaling succesvol is gedaan is jouw deelname definitief.

Ik wil zonnestroom

HET PROCES NA INVESTEREN

 1. BEVESTIGINGSMAIL

  Wanneer jouw inschrijving definitief is, ontvang je van ons per e-mail een bevestiging van jouw deelname. In deze e-mail vind je tevens een kopie van de eerder bevestigde overeenkomst.

 2. GEFELICITEERD!

  Wij versturen een e-mail met jouw deelnameovereenkomst. Nu is het wachten totdat het project 100% gefund is. Je kunt hierbij helpen door project te delen met vrienden of bekenden. Of maak gebruik van de social media knoppen om het zonne-energie project te delen via Facebook of Twitter.

 3. VOOR WAT HOORT WAT

  Als ZonnepanelenDelen zorgen wij ervoor dat jouw investering of donatie alleen ten goede komt aan het project als dit ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Indien het benodigde bedrag niet wordt opgehaald, gaat het project niet door. In dat geval zal jouw geld worden teruggestort. Als het benodigde bedrag wel is opgehaald, en aan alle voorwaarden is voldaan, dan wordt het project gebouwd!

 4. ALTIJD DE ZON IN ZICHT

  Zodra het zonne-energiesysteem geïnstalleerd is en stroom produceert krijg je als deelnemer inzicht in de productie van (een deel van) de zonnepaneel via de mijnstroom omgeving en de ZonneDelen app.
  Elk jaar, op het moment in het jaar dat de ZonneDelen zijn uitgegeven, krijg je de zonnerente uitgekeerd op basis van de zonnestroom productie in dat jaar.

Bekijk direct alle projecten
Let op! U belegt buitenGeen AFM toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.