Betrouwbaar investeren

Wij willen er voor zorgdragen dat u zo veilig mogelijk kan investeren in collectieve zonne-energie projecten op ons platform ZonnepanelenDelen. Zodat we met elkaar een duurzame overeenkomst afsluiten en wij gezamelijk kunnen bouwen aan de grootste virtuele zonne-energie centrale. Dit zijn enkele punten waaraan u ons kunt afmeten: 

 1. Succesvolle projecten
 2. Het geld staat altijd op een stichting derdengeldrekening van Buckaroo 
 3. Zonne-energie projecten moeten voldoen aan onze kwaliteitseisen 
 4. Banken financieren mee
 5. Partners

1. SUCCESVOLLE PROJECTEN

Via ons platform zijn meerdere projecten live gegaan en deze zonne-energie projecten zijn nu elke dag duurzame zonne-stroom aan het produceren. Meer dan 2.750 crowdfunders gingen u voor die nu in totaal 36 projecten en voor bijna 4.500.000 euro financiering hebben gezorgd. Zij zorgen dat er voor meer dan 1.000 huishoudens zonne-energie wordt opgewekt. Op onze MijnStroom omgeving en in de mobiele ZonneDelen app kunt u de productie live inzien.

2. U MAAKT GELD OVER NAAR DE STICHTING DERDENGELDEN REKENING VAN BUCKAROO

Doordat ZonnepanelenDelen gebruik maakt van de Stichting derdengeld rekening van Buckaroo is ZonnepanelenDelen nooit in bezit van de geldsommen. Zo garanderen we dat bij een eventueel faillissement van ZonnepanelenDelen of Buckaroo dat uw geïnvesteerde geldsommen buiten het faillissement vallen.  
U ziet ook als tegenrekening bij het investeren in een zonne-energie project bij ons: BUCKAROO STICHTING DERDENGELDEN 
Buckaroo voldoet aan de regels, die opgelegd en gecontroleerd worden door De Nederlandsche Bank. Buckaroo is door Emerce uitgeroepen tot de nr. 1 Payment Provider! Wilt u meer lezen over de Derdengelden rekening van Buckaroo dan kunt u hier terecht: http://www.buckaroo.nl/consument/over-ons/buckaroo-stichting-derdengelden/  

3. ONZE KWALITEITSEISEN

ZonnepanelenDelen heeft een checklist van meer dan 30 items die goedgekeurd moeten worden voordat een project live kan gaan op onze website. Enkele kwaliteitseisen die wij stellen zijn: 

 1. De installateur dient zich bij de productkeuze en werkwijze te houden aan onze hoge kwaliteitseisen. 
 2. Alle projecten sluiten verplicht een performance garantie af met de installateur. Zo kan berekend worden of het zonne-energiesysteem naar behoren presteert, ongeacht de hoeveelheid zoninstraling.
 3. De installateur is verplicht een specifiek monitoringsysteem aan te sluiten zodat wij en alle deelnemers mee kunnen kijken met de prestaties van het systeem via de ‘MijnStroom’ omgeving.
 4. Voor ieder project wordt een opstalrecht of pandrecht gevestigd ter bescherming van de deelnemers. Dus mocht een projecteigenaar zijn verplichting niet na (kunnen) komen dan zijn de rechten van de deelnemers beschermd. 
 5. Alle projecten zijn verplicht een verzekering af te sluiten.
 6. Wij hebben Stichting zondelers in het leven geroepen die het aanspreekpunt vormt voor alle zonnedelers zodat zij goed vertegenwoordigd worden en de projecteigenaren 1 aanspreekpunt hebben.

4. BANKEN FINANCIEREN MEE

De duurzame banken van Nederland dragen bij aan de financiering van enkele van onze projecten. Banken zijn risico managers en financieren alleen projecten als deze grondig gestructureerd zijn. Het bewijs dat banken ook meefinancieren in onze projecten geeft een stempel van vertrouwen. 

5. PARTNERS

Wij hebben een uitgebreid netwerk van partners, naast de duurzame banken, waar we samen mee werken, dit zijn onder andere: 

Urgenda, Deloitte, Stichting DOEN, iFund, RockStart en Buckaroo. We werken samen met MilieuCentraal als contentpartner. 

ZonnepanelenDelen is een onafhankelijk platform voor wat betreft energieleveranciers. Wij werken met alle partijen samen die duurzame energie projecten willen realiseren. Projecten kunnen er voor kiezen om exclusief met energieleveranciers op te trekken. 

VRAGEN? 

Heeft u vragen of opmerkingen dan horen wij dat graag? Mail dan naar edwin@zonnepanelendelen.nl

Let op! U belegt buitenGeen AFM toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.